Selin Gül KANYILMAZ

19-03-2019

YAPILACAKLAR LİSTESİ: KAMPTA YAŞAMANIZ GEREKEN 7 DENEYİM

1.DİLLERDEN DÜŞÜREMEDİĞİMİZ KAMP ATEŞİ  (CAMPFİRE)

 Karanlığın tehditkar havasını dağıtan ve kampa keyif katan, yakıt olarak sadece odun ve çalı çırpı kullanılan, o kuvvetli alevin üzerinde su ısıtıp yemek pişirebileceğiniz gibi de özellikle önerimiz marshmallow kızartabileceğiniz bir ortam yaratmanız (Hindistan cevizli olanlarını bulabilirseniz kaçırmayın deriz), kamp heyecanından unutmadıysanız yanınıza közleyebileceğiniz ya da patlatabileceğiniz mısırlardan almanız geçireceğiniz saatlerin daha keyifli hale gelmesini sağlar.

Saatlerce konuşmadan alevlerin ve közlerin renk oyunlarını seyretmesi meditasyon boyutunda dinlendirici olan, bazen yanında içki içilip, şarkı söylenen çok şanslı, olunduğu zamanlarda sesi güzel bir arkadaşı yakalayıp bıktırana kadar Akdeniz akşamları söyletilen, içine yaş dallar atılmış ise, is çıkartan ve bu isin hep üstünüze geleceği şekilde rüzgar esen her yerde gördüğümüz o unutulmaz kamp ateşi başında geçen saatleri yaşamadan kampa son vermemenizi öneririz.

2. 5 YILDIZLI DEĞİL MİLYONLARCA YILDIZLI BİR TATİL YAPMAK İÇİN GÖZÜNÜZÜ GÖKYÜZÜNDEN AYIRMAYIN.

Şanslı bir zamandaysanız gece gökyüzüne baktığınızda Güneş'ten daha büyük, en parlak 10 yıldızı görme şansını yakalayabileceğiniz bir gece yaratın. Telefon, tablet, bilgisayarlarınızı kapatıp sadece doğanın kendini göstermesine izin verin. Şehrin ışıklarının göz alıcı gökyüzüne bakmaya fırsat vermediği için kampta mutlaka kendinize bu fırsatı yaratın.

3.DOĞAYA BİRAZ DAHA YAKINLAŞMAK İÇİN UFAK BİR KEŞİF GEZİSİNE ÇIKIN. (TREKKİNG)

Yeni yerler keşfetmek ve farklı manzaraların tadını çıkarmak için güzel bir fırsat.Trekking gezilerinde özellikle önerim bir grupla gitmeniz olacaktır, yolda birbirinize anlattığınız hikayeler, paylaştığınız anılar her zaman sizde bir yer edinecektir.İlerlediğiniz yol boyunca gördüğünüz tüm farklı bitkileri fotoğraflayabilir eğer biliyorsanız da arkadaş grubunuza bilgi vermeniz herkesin hoşuna gidecektir.

4.GÜN DOĞUMUNU VE GÜN BATIMINI KAÇIRMAYIN!

Güneş batmalıdır ki onun doğuşunu arzulayalım! Şöyle uçsuz bucaksız bir denize baktığını hayal at tepelerin arkasından selam veren görkemli bir yıldız gözlerini kamaştırmış ama sen bakmaktan vazgeçmiyorsun birde kahvenin, kitabının yanında olduğunu düşün ve tepeye çıkana kadar birliktesiniz.

Gökyüzü tüm ihtişamıyla karşında durduğu saatler gökyüzünün kızıla çalan rengini sakın kaçırma, ufuk çizgisi ile güneş arasındaki o kısa gibi görünen mesafenin birkaç saat sonra karanlığa boğulacak olması gözlerini bile ayırmadan izlemen gerektiğinin bir kanıtı.

5.DOĞADA KENDİNİZDEN BİR İZ BIRAKIN.

 Doğayla bütünüyle birlikte olduğunuz bir süreç olacağı için doğaya bir armağan verin kamp kurduğunuz uygun alana mesela bir fidan dikip ayrılın. Bu hem doğaya doğadan bir parça bırakmakla kalmadığı gibi size de o eşsiz duyguyu yaşatacaktır. Ya da daha basit bir şey yapmak istiyorum derseniz bir torbayla doğaya bırakılmış tüm çöpleri toplayabilirsiniz.

6.BİR EKİPLE GİDİYORSAN MUTLAKA ORYANTASYON!

Daha önce tanımadığın arkadaş grubu ile gidiyorsan birbirinize daha hızlı kaynaşmak için kamp ateşiniz etrafında eğlenceli bir o kadar bilgilendirici oyunlar oynamak oldukça iyi gelecektir. Çekinerek selamlaşıp, tanıştığınız arkadaşlarınızla ağlayarak veda edeceğiniz bir ortam olacağına garanti veriyorum.

7.FARKLI BİR DENEYİM YAŞAYIN!

Hey sen kamp hayatını benimsemeye çalışan kişi yeniliklere ve ilkleri denemeye çok açık bir ekiple çıktığın bu yolda farklı bir deneyim yaşamadan yolculuğunu sonlandırma. Tabi ki gittiğin bölgelere göre bu deneyimler farklılık gösterebilir fakat sonuç olarak hepsinde daha önce hiç yapmadığın bir etkinlik olduğu için oldukça heyecan verecektir. Mesela Muğla’daki tatil beldelerinden birine gittiğinizde mutlaka Fethiye’de yamaç paraşütü yapmalısın.

O eşsiz koyların arasında tekne turunun tadını çıkarmalı. Köprülü kanyon ve Manavgat Şelalesinde Rafting macerasını yaşamalısın. Unutma raftingde bot dengesini çok iyi korumalısınız çünkü çılgın dalgaların arasında nehre karşı savaşırken epey zorlanacaksın. :)

Marmaris’in en güzel koylarında denizin derinliklerinde sualtının heyecan verici, nefes kesen dünyasını keşfedeceğiniz scubadiving- tüplü dalışı denemelisiniz.

"YAPILACAKLAR LİSTESİ: KAMPTA YAŞAMANIZ GEREKEN 7 DENEYİM" ile Benzer hikayeler