Tayfur Orhan

31-03-2019

Doğada Mükemmel Fotoğraf Çekmenin İpuçları

Sürekli gülümseyerek boynundaki fotoğraf makinası ile seri bir şekilde deklanşöre basan Japon turist, Pinterest’te panoları titreten o gezgin, her yaşadığı anıyı fotoğraflarıyla belgeleyerek toplantı sunumlarına taş çıkaran arkadaş… Onların yakaladıkları pozlara iç çekerek bakmaktan ve like kondurmaktan ziyade, onlarla yarışacak kareler çekmek ve arşivini fotoğraflarınla zenginleştirmek istemez misin? O zaman RoarCamp'ın istediğin programına katıl. Seninle birlikte harika kareler yakalayacağız!

Kişisel Deneyimlerindeki Ayrıntıları Kaçırma

Gördüğün her şey senin için birer anıdır. Kamp sırasında dikkatini çeken ve bir daha göremeyeceğin her şeyi çekebilirsin. Komik bir hayvan, güzel bir çocuk, lezzetli bir yemek, hoş bir manzara senin seyahat arşivini oluşturur ve bunlar muazzam fotoğraf konularıdır. Mükemmel bir Venedik gondolu çekemedim diye üzülme, sen profesyonel bir fotoğrafçı değilsin ve zaten en mükemmellerini kartpostallarda bulabilirsin. Önemli olan gördüklerin ve sensin.

Gördüklerin Ve Sen

Çekim Saatlerini Doğru Ayarla

Doğa fotoğrafları için belki de en önemli kural bu. Gün ışığından yararlanabilmek için sabah saatlerini tercih etmelisin. Akşama doğru çekilen fotoğraflarda ışık sorunu yaşayabilirsin (eğer konu güneşin batışı değilse) ya da etrafın çok kalabalık olabilir. Henüz ışık güçlü değilken ve insanlar ortaya çıkmamışken (yani sabah saatlerinde) rahat rahat fotoğraf çekebilirsin.

Çekim Saatleri

Farklı açılardan Çekim Yapmayı Dene

En güzel fotoğrafı alabilmek için farklı yolları denemeli ve bu konuda kendini özgür hissetmelisin. Çok hoşuna giden bir çiçeğin fotoğrafını çekerken onu birçok açıdan fotoğraflamalısın. Mesela yüksek bir ağacın fotoğrafını aşağıdan yukarıya doğru çekmek ile kalmamalı, deneyebildiğin kadar açı denemelisin. En iyi kareyi yakalamak için dizlerinin üstüne çök, kameranı kollarınla en havaya kaldır, hatta makinanı yere koyarak uzanmaktan çekinme. Unutma beklenen fotoğraf çekilecekse, çekilen çile kutsaldır!

Farklı Açılar

Kilit Nokta: Üçayak

Adına tripot da denilen bu alet, fotoğraflarının hareketlerden etkilenmemesini sağlar. Kameranın çekim boyunca sabit kalması için üçayak kullanmalısın. Böylece diyafram ve enstantane değerlerinin özgürlüğünü yakalar ve net fotoğraflar alırsın. Onu taşımak canını sıksa da üçayak senin bu maceranda en iyi dostun olacaktır.

Üçayak

"Doğada Mükemmel Fotoğraf Çekmenin İpuçları" ile Benzer hikayeler