Tayfur ORHAN

13-02-2019

Ege’nin Altın Kasabası Fethiye’yi keşfedin!

Masmavi denizi, altın plajlı kumsalları, Dünyaca Ünlü vadileri ve cennet koyları ile Fethiye keşfetmeye hazır mısınız? Antik yerleşimleri, ödüllü kumsalları ve cennet koyları ile Fethiye ülkemizin en gözde tatil noktalarından birisi!

Bu mükemmel şehrin güzelliklerini paylaşmadan önce sizinle bir kaç resmi bilgi paylaşalım.

Fethiye Nerede?

Fethiye Muğla iline bağlı bir ilçe. Ancak Muğla’nın diğer ilçelerine nazaran ulaşım bakımından çok merkezi. Bu da ciddi bir avantaj sağlıyor. Ayrıca bir çok güzel konumunun olması, Fethiye’ye ayrı bir hava katmıyor değil. Sırada aktivite bakımından neler var, onları ineceleyelim.

Fethiye’de Neler Yapılır?

Şimdi size mükemmel aktiviteler sıralayacağız. Çünkü tatil beldelerinin klasik yaz aktivitelerini dışında Fethiye mükemmel aktiviteler sunuyor. Tarihi açıdan antik kentler, medeniyetler, vadiler, deniz keyifleri ve yemyeşil ormanlarıyla benzersiz aktiviteler deneme şansınız var! Likya Yolu’ndan, Ölüdeniz Yamaç Paraşütü dahil farklı olduğunun kanıtı aslında!

Ayrıca tüplü dalış’tan, Ölüdeniz ve 12 Adalar Tekne Turu’na, raftingten, jeep ve at safariye kadar bir çok aktivite mevcut.

Likya Yolu’ndan bahsedecek olursak Dünya’nın kabul görmüş en iyi yürüyüş rotalarında bir tanesi. Yol üzerinde mükemmel manzaralar sizi bekliyor olacak.

Fethiye Şehir Merkezi

Fethiye şehir merkezi Dalaman Havalimanı’na 45 km uzaklıkta çok merkezi konumunda olan bir yer. Ayrıca Ege’nin virajlı yollarında ziyade gerçekten güzel ve geniş yollara sahip. Bu da ulaşım bakımında eğey elverişli hale getiriyor. Fethiye merkezi hem Likya hemde Deniz programlarımızda tadını çıkardığımız bir yer. Merkezdeki Paspatur, Barlar Sokağı ve Balık Hali gerçekten efsane. Özellikle Balık Hali’ndeki mekanları keşfetmenizi sonuna kadar tavsiye ederiz.

Ölüdeniz

Dünya’nın en ünlü plajlarından biri olan, 2006 yılında Dünya’nın en iyi on kumsalından biri seçilen Ölündeniz’i keşfetmeye hazır mısınız! Hadi başlayalım.

Öncelikle Ölüdeniz’de bilinen bir yanılgıyı düzeltmek istiyoruz. Çünkü meşhur ölüdeniz diye bilinen kısım koyuniç tarafı. Uzun bir sahilden oluşan kısım ise Belcekız Plajı olarak geçiyor. Ayrıca Ölüdeniz’in çevresini ormanlarda ve Babadağ’ın eteklerinden oluşması güzelliğine ayrı bir hava katıyor.

Kelebekler Vadisi

Deniz Programımızın heyacan verici noktalarından biri Kelebekler Vadisi. Gerçekten görülmesi gereken yerlerden biri. Sadece Fethiye’de değil ayrıca Tüm Türkiye’de. El değmemiş mükemmel manzaralardan oluşan vadi, üreme zamanında Kelebekler’e yaşam alanı sunuyor. Bu da mükemmel bir şölen sunuyor. Ayrıca Kelebekler Vadisi 1. Derece sit alanlarından biri. Vadi’nin yamaçlardan oluşması tırmanış sevenler için ayrı bir zevk oluşturuyor.

Likya Yolu

Likya Yolu, Antalya – Fethiye arasındaki Teke Yarımadası’ndan oluşuyor. Antik Yunan’da Likya bölgesi Teke Yarımadası’nın olduğu bölge olarak geçiyor, zaten eski ismi aynı zamanda.  Ancak Likya Yolu ortalama 540 km olduğu için epey uzun sürüyor. Bu yüzden, araştıraral rota seçmenizde fayda var. Yada sana özel Türkiye’de ilk kez gerçekleştireceğimiz, RoarCamp Likya Programını inceleyebilirsin.

Kabak Koyu

Kabak Koyu Türkiye’de son yıllarda epey popülerleşen, el değmemiş koylarımızdan biri. Koy yakınlarındaki Mavi Marmara’da ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi.

Kayaköy

Likya Bölgesi’nin efsanevi köylerinden Kayaköy’ü Fethiye’den bahsederken es geçek olmaz. Manzarası ile kesinlikle keşfedilmesi gereken yerlerden bir tanesi. Geçmişte Lebessos diye bilinen şehir, tepenin eteklerine kurulmuş, benzer mimarisi ile içinizde heyecan uyandıracak cinsten.

Katrancı Koyu

Gelelim Fethiye’nin en güzel koylarından Katrancı’ya. Okaliptüs ve Çam Ormanları ile kaplı olan koy, yeşil ile mavinin buluştuğu görsel bir şölen sunuyor. Denizi ise kesinlikle süper. Kamp alanı olarakda işletilen alana sahip olan koy, Likya Programı’mıza da ev sahipliği yapacak. Katrancı’da konaklayacağımız için şimdiden heyecanlanıyoruz.

Saklıkent Kanyonu

Fethiye ilçesi sınırları içinde birde Milli Park bulunuyor. Türkiye’nin sayılı Kanyon’larından biri olan vadi, görenleri kendine hayran bırakacak cinsten. Gitmişken nehir üzerinde kurulmuş işletmelerin lezzetlerini tatmanızı öneririz.

Yazımızın sonlarına doğru gelirken şunu söylemeliyiz ki, Likya ve Deniz rotalarımızda Fethiye’nin eşsiz noktalarını keşfediyoruz.  Eğer sende bu 50 gencin arasına katılmak istiyorsan, seni şöyle alalım. RoarCamp Likya

Hoşçakalın!

"Ege’nin Altın Kasabası Fethiye’yi keşfedin!" ile Benzer hikayeler