Tayfur Orhan

23-04-2019

Kamp yapmak, doğayla iç içe zaman geçirmek birçok insanın ortak isteğidir. Motivasyon eksikliğinden dolayı bu isteği gerçeğe dönüştürenlerin sayısı ise ne yazık ki çok fazla değil. Bu yazımızda, sizi kampa çıkmaya motive edecek 7 nedene yer verdik.

1) Teknolojiden uzaklaşmak ruhunuzu dinlendirir.

Teknoloji her geçen gün gelişiyor ve geliştikçe de bizi kendisinin kölesi yapıyor. Her yanımızı bilgisayarlar, otomobiller, akıllı telefonlar, müzik çalarlar sardı. İnsanlarla muhatap olduğumuzdan çok daha fazla zamanımızı teknolojik aletler için harcar hale geldik. Bu gidişatı durdurmak için sevdiklerinizle birlikte doğaya gidin. 

2) Eşsiz manzaralar sizi bekler.

Kalabalık ve kirli şehirler, estetik duygumuzun katilleri gibi hareket ederler. Kirli dumanlarıyla bizi nefessiz bırakan otomobiller, üst üste yığılmış apartmanlar, rastgele saçılmış çöp yığınları adeta bizi esir alır. Bunlardan kaçmanın ve yaşadığımızı hissetmenin en iyi yolu bakir bir doğada kampa gitmektir. 

Kamp sandalyenizi kurun ve kamp ateşinde demlediğiniz çadırı yudumlarken manzaranın tadını çıkarın. Karşınızdaki manzara ya bir orman ya bir göl ya da karlı bir dağ görürsünüz. İşte o zaman gerçekten doğaya ait olduğunuzu ve şehirlerde ne kadar da yapay bir hayat sürdüğünüzü fark edersiniz.

3) Doğada, gürültü çıkaran tek şey kuşlar ve böceklerdir.

Modern insanın en büyük sorunlarından birisi gürültü kirliliğidir. Otomobiller, elektronik aletler, kalabalık insan yığınları… Tüm bunlar ürettikleri gürültüyle vücudumuzun ve doğanın ritmini kaçırmamıza neden olurlar. Oysa doğada geçireceğiniz bir günde rüzgarın ıslıklarıyla uyur, kuşların ve böceklerin şarkılarıyla uyanabilirsiniz. Tıpkı binlerce yıl önceki atalarımız gibi.

4) Yeni ve özgün arkadaşlıklar kurulur.

Kamp hayatı ile ilgilenen insanlar çoğunlukla sıradan insanlardan uzak bir dünya görüşüne sahiptirler. Eğer yaşamınızı ve etrafınızdaki insanları sıkıcı buluyorsunuz kamp yapmak tam size göre. RoarCamp'a katılarak siz de son derece eğlenceli insanlardan oluşan bu camianın bir parçası olabilirsiniz.

5) Sıradışı bir kültürünüz olur.

Spor yapmanın mental ve fiziksel faydaları konusunda herkes hemfikirdir. Buna rağmen spor yapmamalarının nedenlerinden birisi, yapılan sporun bir süre sonra sıkıcı hale gelmesidir. Kampçılık için ise bunu söylemek mümkün değil; kampçılar yaptıkları faaliyetin her anından zevk alırlar ve ilk fırsatta yeni bir kampa giderler.

6) Diğer sporlar için de motivasyon kaynağıdır.

Kampçıların birçoğu, yaptıkları kamp faaliyetlerini daha zevkli hale getirmek için sürekli kondisyonlu olmaya gayret gösterirler. Bu durum, kampçıların koşu gibi kardiyovasküler performanslarını artırmak için sürekli spor yapmalarını sağlar.

Bir süre sonra, basit bir hafta sonu aktivitesi olarak başladığınız kampçılık sayesinde,  fit ve sağlıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz.

7) Kamp sadece bir başlangıçtır, devamı her zaman gelir.

Futbol oynarsanız sadece futbol oynamış olursunuz ancak kamp yaparsanız spor faaliyetleriniz kampçılıkla sınırlı kalmaz. Doğada geçireceğiniz günler size, doğa sporlarının ne kadar eğlenceli ve sağlıklı olduğunu gösterir. Bu sayede zaman içerisinde dağcılık, kayak, tırmanış gibi yeni sporlara başlarsınız ve hayatınız tamamen değişir. Bu yüzden RoarCamp'ta tüm sporlar ve aktiviteler iç içedir.

"Kamp Kültürü'nü Keşfetmek İçin 7 Neden" ile Benzer hikayeler